Oogzorg

Een opticien voert de oogmetingen uit die noodzakelijk zijn voor het goed aanmeten van een bril of contactlenzen. Hierdoor wordt de sterkte van de ogen bepaald, waarna de opticien met je mee kan kijken naar geschikte brilmonturen en -glazen. Een sterkteafwijking zegt in principe niets over de conditie van je ogen. Wel kan uit de meting blijken dat je gezichtsvermogen verminderd is of dat de sterkte erg veranderd is. De opticien beoordeelt de gezondheid van je ogen op het eerste gezicht en adviseert je indien nodig naar een oogarts te gaan voor verder onderzoek.

Groeiende myopie onder kinderen

Myopie, ook wel bijziendheid genoemd, is een groeiend probleem onder kinderen. Enerzijds is dit erfelijk bepaald: bijziende ouders krijgen vaak kinderen die ook bijziend zijn. Anderzijds heeft dit ook te maken met de levensstijl van het kind. Tegenwoordig brengen kinderen veel tijd door achter schermen en minder tijd buiten, terwijl zonlicht juist cruciaal is voor hun ogen. Daarnaast zijn onze ogen niet gemaakt voor langdurig focussen op korte afstand, wat wel het geval is bij het lezen van een boek of het kijken op een smartphone of tablet.

Myopie kan nog afgeremd worden zolang onze ogen in de groei zijn (ong. tot 20 jaar). Oogartsen hebben hiervoor de 20-20-2 richtlijn bedacht:

  • Neem na 20 minuten dichtbij kijken een pauze door 20 seconden in de verte te kijken
  • Minstens 2 uur per dag buiten doorbrengen

Daarnaast wordt aangeraden om minstens 30 centimeter afstand te houden van beeldschermen, zoals tablets en smartphones.

Je bent van harte welkom om langs te komen voor meer informatie en advies.

Nieuwe kijken

In de afgelopen jaren is onze kijkbehoefte enorm veranderd. Tegenwoordig kijken we vele uren per dag naar een beeldscherm, of dat nou een smartphone, tablet, computerscherm of televisie is. Hierdoor moeten onze ogen binnen een seconde schakelen tussen verschillende afstanden en hier zijn ze niet voor gemaakt. Voor optimaal kijkcomfort is het belangrijk dat je kijkoplossing, je bril of lenzen, aansluit bij jouw kijkbehoefte.

digitaal

Dé Multifocaalspecialist

Uw ogen zijn een kostbaar bezit.

Goed zicht is immers van levensbelang. Bij van Os Modebrillen in Bergen op Zoom wordt oogzorg daarom benaderd als onmisbaar onderdeel van de optiek. Als zelfstandige optiekzaak met één vestiging, zijn wij gespecialiseerd in multifocale brillenglazen. LEES VERDER……

Peter van Os oogmeting