starck

prachtig design en hun onverwoestbare scharnier, dat een trekkracht tot 15 kg heeft en 360° kan ronddraaien.

Philippe Starck beschrijft het als een scharnier met een “biomechanische beweging” gebaseerd op de beweging van en menselijke schouder. Het scharnier bestaat op 2 haken die op elkaar draaien, die dezelfde vrijheid van beweging toelaten als een menselijke arm of schouder. Enorm flexibel en sterk.
Dit resulteert in de bril met het sterkste scharnier ter wereld.
Philippe Starck is een Franse designer die actief is in alles wat met vormgeving te maken heeft. Zo heeft hij naast tal van interieur projecten ook bestek,

schepen, vliegtuigen, moto’s, horloges, meubelen, design objecten en tal van architecturale pareltjes ontworpen. Heel wat van deze ontwerpen zijn wereldberoemd geworden dankzij Starck’s revolutionaire ideeën. Het is dan ook niet onterecht dat Philippe Starck de meest vernieuwende designers uit de laat 20e eeuw genoemd wordt. Een van zijn meest recente en opvallendste ontwerpen is het nieuwste jacht van de Russische oligarch, Andrey Melnichenko, de “A”.

Philippe Starck: “De reeks van StarckEyes brilmonturen die ik gemaakt heb voor mijn vriend Alain Mikli zie ik als een uitstekend voorbeeld van het non-product van de toekomst: technologisch geavanceerd, en geleid door een zoektocht naar het minimum. De biomechanische theorieën uitgevoerd in elk model zijn allesbehalve een snufje. Door het kopiëren van menselijke functies, creëren zij een essentiële harmonie met de relatie tussen lichaam en object. Deze monturen zijn aanpasbaar aan verschillende gezichtsvormen, stevige en uiterst flexibel.

Beheerst door een verbintenis tot non-fashion, distantiëren deze brilmonturen zich van een wijdverbreide neiging om zich te verbergen achter een brilmontuur, afgeschermd door een reeks van logo’s en merknamen. Ik ontwerp deze modellen om aan een verscheidenheid aan stemmingen en behoeften te voldoen, zodat u volledig uzelf kan zijn.”