Sportbril met Varilux Sport multifocale brillenglazen!

Goede beschermingsbrillen en vrijwel onbreekbare kunststof brillenglazen, die ook op sterkte verkrijgbaar zijn, leveren een belangrijke bijdrage aan een oogblessurevrij sportseizoen. Sportprestaties kunnen lijden onder een beperkt gezichtsvermogen. Varilux Sport multifocale brillenglazen, in praktisch onbreekbare kunststof, dragen bij aan uw topprestatie en beschermen uw ogen.

Airwear

Essilor levert brillenglazen die oogletsel als gevolg van sport kunnen voorkomen. Zo adviseert Essilor voor de meeste sporten, en vooral contact- en risicosporten, Airwear brillenglazen. Deze kunststof brillenglazen in polycarbonaat hebben een twaalf maal hogere breukweerstand dan standaard kunststof brillenglazen. In 7% van de perforaties van het oog is een brillenglasscherf de oorzaak.

De Airwear brillenglazen versplinteren niet, zijn op sterkte verkrijgbaar, zijn superlicht en absorberen bovendien alle schadelijke UV-straling. Bent u erg lichtgevoelig, dan adviseren wij u meekleurende Airwear Transitions glazen. Deze passen zich razendsnel en automatisch aan de lichtomstandigheden aan.

Outdoor

Voor buitensporten biedt Essilor Airwear brillenglazen in Transitions uitvoering. De praktisch onbreekbare Airwear Transitions brillenglazen kleuren mee naarmate het licht meer of minder intens wordt. Ze veranderen automatisch van vrijwel transparant in een donkerbruine kleur. Niet alleen beschermen deze brillenglazen tegen hinderlijke schittering en UV-straling, maar ze reageren ook op wisselende lichtomstandigheden. Hierdoor helpen de Transitions brillenglazen vermoeide ogen te voorkomen. Dit is erg belangrijk omdat sporters zich door vermoeide ogen minder goed kunnen concentreren. Door vermoeide ogen komt het visuele signaal, mede door de hoge lichaamstemperatuur als gevolg van de inspanning, later aan in de hersenen wat leidt tot een latere spierreactie en eventuele nare gevolgen.

De Airwear en Airwear Transitions brillenglazen zijn met en zonder sterkte verkrijgbaar. De glazen kunnen eenvoudig in diverse beschermbrillen en sportmonturen worden geslepen. Bijkomend zijn ook de Essilor PhysioTints beschikbaar én de Essilor Sport SOL-utions, 6 kleuren speciaal afgestemd op meer dan 30 verschillende sporten. De Essilor zonneglazen zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen, te weten de Physio Tints, Spiegelglazen en Polarizing zonneglazen. Physio Tints biedt een zuiver contrast, een natuurlijke kleurwaarneming en beschermt de ogen tegen schadelijke UV-straling. De Spiegelglazen Gold Mirror en Silver Mirror houden UV-straling 100% tegen. De spiegelcoating voorkomt overbelichting. Daarnaast is de binnenkant van het glas ontspiegeld wat hinderlijke weerspiegelingen wegneemt. De aangebrachte top-coat maakt het glas vuil-, vet- en waterafstotend. De spiegelglazen zijn met name bij water- en wintersporters in trek.